Ökumenikus Imahét megnyitása alkalmából rendezett Istentisztelet Szentgyörgyvölgyön

  1. január 21-én megrendezésre került a szentgyörgyvölgyi Református templomban az Ökumenikus Imahét kezdő Istentisztelete. Az Istentiszteletet közösen megtartotta Rozgonyi Emőke szentgyörgyvölgyi lelkipásztor, Bódis Tamás szentlászlói lelkész, Szakál Zoltán kerkafalvi lelkipásztor, Páli Zoltán csesztregi plébános, Kaszás Csaba Richárd lenti káplán és Zsugyel Kornél zalaegerszegi lelkész.

A modern rabszolgaság alatt értjük a kizsákmányolást, a megalázást és az elnyomást. A Karibi Egyházak Ökumenikus Tanácsa erre a modern kori rabszolgaságra is fel szeretné hívni a figyelmet. A szervezők által választott ige így hangzik: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…”/„Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (2Móz/Kiv 15,6). Ezzel azt szerették volna tudtunkra adni, hogy az Isten ereje mindennél erősebb. Így olvassuk a Római levélben Ha Isten velünk ki lehet ellenünk (Róm 8,31). Ezek az igék mindannyiunk számára az Isten erejéről, hatalmasságáról tanúskodnak, arról, hogy ezt a teremtett világot az Isten kormányozza. Mi emberek olykor szembe megyünk az Istennel, de sosem szabad elfelejtenünk, hogy mi sokkal gyengébbek vagyunk nélküle és a mi vélt erőnk csak ideig-óráig tud szembe menni az Isten akaratával, mert az Isten mindig diadalmaskodik felettünk. Tudják, hogy az Isten reménytelen helyzetben mindig tud annyi erőt adni, hogy a rájuk nehezedő terhet el tudják viselni. Európában érezzük meg azt a közös reményt, amelynek tanúiként munkálkodhatunk, hogy a térség minden népének, de legfőképpen a legsebezhetőbbeknek és a legelhagyatottabbaknak segítsünk.

„Az imahéten együtt imádkozunk, együtt imádjuk Istenünket katolikusok, evangélikusok és reformátusok. Alkalom ez régi ismerősökkel újra találkozni, új ismeretségeket kötni, megélni azt a testvéri közösséget, ami teret és idő átívelve összeköt minket Krisztusban. Ugyanakkor lelki feltöltődésre is lehetőséget kapunk, hogy megálljunk a hétköznapok rohanásában, elcsendesedjünk és lerakjuk terheinket. Számomra fontos volt találkozni a különböző felekezetű szolgatársakkal, megismerkedni velük, hiszen a közös bizonyságtétel mindig erősebb, mint a magányos hang.

            A szeretetvendégség a gyülekezet munkáját dicséri. Példás összefogással, közös munkával szervezték meg a gyülekezeti tagok, presbiterek, gondnok és a gyülekezetben dolgozó közmunkások. Ez az istentisztelet már az előkészületeiben is nagyon fontos volt a közösség számára. Fontos volt, mert ismét megszólították egymást, közösen dolgoztak és közösen élvezhették a vendégszeretetük sikerét is. Hála legyen érte Istennek!” – mondta Rozgonyi Emőke szentgyörgyvölgyi református lelkipásztor.

„Az imahét nem csak nekünk, hanem gyülekezeteinknek is arról szól, hogy mi keresztények sok közös dolgot tudhatunk magunkénak és erősítenünk kell mindent ami közös bennünk. Leginkább az a hit közös bennünk hogy Krisztus a mi Urunk és megváltónk és az a hit és reménység, hogy ő általa van örök életünk. Emberi oldalról nézve, hogy testvérként nézhetünk egymásra ez szintén nagyon fontos mert nem csak a keresztény hitünk hanem emberi kapcsolataink is fontosak számunkra.” – mondta Szakál Zoltán kerkafalvi lelki pásztor.

Az istentisztelet után a templom melletti parókián szeretetvendégséget tartottak ahol az Istentiszteleten résztvevő 120 fő közösen elfogyasztotta a vacsorát és megosztotta egymással gondolatait. Az ilyen rendezvények azért lennének jók minden gyülekezetnél mivel közösen tudnák erősíteni Istenbe vetett hitüket.26758377_931870040312822_3561604312096591650_o

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: